Στις μέρες μας είναι   σύνηθες να αντιστέκεται κάποιος στην αγορά και την εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας  ακόμη και στην σκέψη ότι τα χρειάζεται. Η απώλεια της ακοής συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης περιόδου  και το γεγονός ότι γίνεται σταδιακά μπορεί να μας μπερδέψει και να μην αντιληφθούμε πόσο δεν ακούμε πλέον.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς που πήγαν για ακοόγραμμα, το έκαναν έπειτα από προτροπή κάποιου φίλου, συνεργάτη ή συγγενή τους.  Παίρνει χρόνο μέχρι αυτές οι προτροπές να οδηγήσουν σε πράξεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν κατά μέσο όρο 7 χρόνια από τη στιγμή που θα ενημερωθούν για την απώλεια ακοής τους, έως ότου αγοράσουν ακουστικά βαρηκοΐας. Αυτό είναι κατανοητό ως ένα βαθμό, δεδομένου ότι συχνά δεν καταλαβαίνουμε τι έχουμε χάσει.

 Υπάρχει ένα ταμπού  σχετικά με τα ακουστικά βαρηκοΐας, “αν κάποιος φοράει ακουστικά βαρηκοΐας έχει γεράσει”.παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δε διαφέρουν από τα γυαλιά οράσεως ή οποιοδήποτε άλλο βοήθημα.

Αν ακόμη έχετε δεύτερες σκέψεις αν θα πρέπει να  εξετάσετε την ακοή σας, σας δίνουμε τους παρακάτω βασικούς λόγους για να κάνετε το απαραίτητο βήμα:

Όσο νωρίτερα αποφασίσετε να ελέγξετε την  απώλεια ακοής , τόσο πιο εύκολο θα είναι για τον εγκέφαλό σας να προσαρμοστεί στα ακουστικά βαρηκοΐας, αν αυτά χρειάζονται τελικά. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο σταματάει ο εγκέφαλος να ακούει και τα εγκεφαλικά σήματα για τους ξεχασμένους ήχους πρέπει να αποκτηθούν εκ νέου όταν τα ακουστικά βαρηκοΐας επαναφέρουν τις χαμένες συχνότητες.  Όταν αμελούμε για μεγάλο διάστημα τη βαρηκοΐα, δυσχεραίνουμε την προσπάθεια αυτή του εγκεφάλου. Δυστυχώς, εξαιτίας αυτής της αρχικής δυσκολίας, πολλοί από εκείνους που καθυστερούν την εφαρμογή του ακουστικού τους, είναι πιθανό να παραιτηθούν από την προσπάθεια κατά τη διάρκεια προσαρμογής τις πρώτες εβδομάδες.

Η βαρηκοΐα συνδέεται με την άνοια και την απώλεια μνήμης, υποστηρίζοντας ότι η υγεία του εγκεφάλου είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να ζητήσετε βοήθεια. Σίγουρα είναι στενάχωρο να μαθαίνετε ότι η βαρηκοΐα, μια εκ φύσεως δύσκολη πάθηση, έχει πιθανότητες να συμβάλλει στην άνοια. Είναι όμως ενθαρρυντικό να γνωρίζετε ότι η άμεση και σωστή αντιμετώπισή της βαρηκοΐας μπορεί στην πραγματικότητα να προστατέψει τον εγκέφαλό σας.

Αν βάλετε ακουστικά βαρηκοΐας θα έχετε την δυνατότητα να συμμετέχετε σε συζητήσεις με όσους αγαπάτε, χωρίς να έχετε εκνευρισμό πως δεν  καταλάβετε τι είπε ο συνομιλητής σας.

Η επιλογή ενός ακουστικού βαρηκοΐας δεν είναι δύσκολη.

Κλείστε ένα ραντεβού  για έναν δωρεάν έλεγχο της ακοής σας  & θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα για μια καλύτερη ακοή

ακουστικά βαρηκοΐας - otika.gr