Εγώ καλά ακούω, εσύ μιλάς χαμηλόφωνα. Αυτή την φράση την χρησιμοποιούν συχνά τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολία με την ακοή τους. Ωστόσο, εάν τα αγαπημένα σας πρόσωπα παραπονιούνται συχνά ότι δεν ακούτε καλά, τότε ίσως έφτασε η στιγμή να ελέγξετε την ακοή σας..

Σήμερα όμως μπορούμε να ακούσουμε και να νιώσουμε καλύτερα με άνετη και εύκολη διαδικασία για την εφαρμογή με βοηθήματα ακοής. Να συμμετέχουμε στις συζητήσεις και να μην απομονωνόμαστε σε έναν κόσμο δικό μας.

Μπορεί να έχει ποιο σοβαρά αιτία και να μην  σχετίζεται με την ηλικία ή την έκθεση σε θορυβώδη περιβάλλοντα. Ο διαβήτης είναι ένα  πρόβλημα .  Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που έχουν διαβήτη είναι δύο φορές πιο πιθανό να εκδηλώσουν απώλεια ακοής συγκριτικά με τα άτομα που δεν έχουν διαβήτη. Η μόλυνση των αυτιών, όπως επίσης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, έχουν συνδεθεί με την απώλεια ακοής.

Οι ψυχολογικές συνέπειες παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς δεν είναι ασυνήθιστο να θέλετε να παραλείψετε τις οικογενειακές γιορτές ,τραπέζια , γιατί δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση. Πολλά άτομα που έχουν πρόβλημα ακοής και δεν το αντιμετωπίζουν,  απομονώνονται από τον κοινωνικό τους περίγυρο και να νιώθουν μοναξιά ή ακόμη και κατάθλιψη. Έρευνες έχουν δείξει πως η υποστήριξη από τα αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης, η οποία μπορεί να προκληθεί από την απώλεια ακοής . Φορώντας τα κατάλληλα ακουστικά βαρηκοΐας, η απώλεια ακοής δεν μπαίνει πια εμπόδιο στην ζωή σας

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Θα πρέπει να κάνετε ένα έλεγχο στα αυτιά σας . Αν μετά τον έλεγχο προκύψει ότι έχετε κάποιο βαθμό απώλειας, ίσως έφτασε η ώρα να προμηθευτείτε τα κατάλληλα ακουστικά βαρηκοΐας  . Με τα σωστά ακουστικά  θα αναβαθμίσετε τη λειτουργία της ακοής αλλά θα  διατηρήσετε και  την ποιότητα ζωής σας. Αν  σας φαίνεται πως δεν τα χρειάζεστε, τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να ενισχύσουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες και να εμποδίσουν την επιδείνωση της απώλειας ακοής, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Τέλος σκεφτείτε τους αγαπημένους σας που θα χαρούν. Καλό θα ήταν να ελέγξετε την ακοή σας για το καλό της υγείας σας αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής . Εάν δεν θέλετε να χάνετε ούτε στιγμή από τις καθημερινές σας δραστηριότητες, ελάτε σε εμάς να σας κάνουμε ένα Δωρεάν έλεγχος ακοής.

ακουστικά βαρηκοΐας - otika.gr